© 2024 Eighty Eight

Even sparren?
Bel ons!

Bands

die staan als een huis

Licht- en geluid voor bands

Er gaat niets boven een flinke dosis live muziek uit de speakers. Wij krijgen altijd kippenvel als een band het publiek in zijn greep heeft en de hele zaal, feesttent of het festivalterrein zich vult met positieve energie. De ervaring van live muziek wordt grotendeels bepaald door de ondersteunende geluid- en lichttechniek. Ons team staat ervoor om altijd een passend geluid neer te zetten en zorgt ervoor dat de verlichting de act op de juiste manier ondersteunt, of het nou gaat om een coverband of een band die speelt uit eigen repertoire.

De basis begint bij een goede inventarisatie van de techniek die nodig is. In overleg met de band en op basis van technische riders bedenken wij een passende infrastructuur waarmee zowel het monitorgeluid als het zaalgeluid komt te staan als een huis. Er wordt gekeken naar de lichtshow die het beste past en in het geval van tourende bands ook praktisch inzetbaar is op de verschillende evenementen. Als we meerdere keren met een band gaan samenwerken volgt er een zaalrepetitie om de basis van het geluid en licht voor elkaar te maken.

Als we eenmaal samen on-tour zijn zorgen wij ervoor dat de techniek en infrastructuur netjes klaar staan als de band op locatie komt. De backline wordt aangesloten en het geluid wordt tijdens de soundcheck gefinetuned door onze geluidstechnicus. Laat het publiek maar komen!

Als de zaal gevuld is gaan we van start. De band kan zich volledig focussen op de interactie met de zaal terwijl onze technici zorgen voor de passende geluid- en lichteffecten. Er wordt in de pauzes meegedacht over eventuele verbeteringen in het backline geluid of over andere details van de show. Als het publiek bij de frietkraam staat of al onderweg naar huis is pakken wij de boel samen in en wordt het tijd om een biertje te drinken op de goede afloop.

Deze manier van werken is alleen mogelijk als het goed klikt tussen band en crew. Wij vinden het daarom erg belangrijk om een vriendschappelijke band op te bouwen met onze opdrachtgevers. Een goede relatie met het bijbehorende boekingsbureau is daarbij ook een belangrijk onderdeel.

 

 

Waarom Eighty Eight

  • Persoonlijke samenwerking
  • Professionele apparatuur
  • Behapbare prijzen

Even sparren?
Bel ons!

Meer over...

Infrastructuur

Er wordt goed nagedacht over een passende infrastructuur zodat er efficiënt kan worden gewerkt en de techniek altijd foutloos functioneert.

Monitoring

Of er nou met floormonitoren of in-ear monitoring wordt gewerkt. Wij zorgen ervoor dat het geluid goed is en dat de band zorgeloos kan optreden.

Glimlach

Een vriendschappelijke basis en werken met een glimlach is het fundament voor een goede samenwerking en een top eindresultaat.

Falsch und Verruckt
Alive Band
Da Vinci
The Sjefs
Seven Days Music

Dit is wat anderen over ons zeggen

"Sociaal, gezellig, en goed met de opdrachtgevers"

Ze zijn als geluid & lichtbedrijf ons visite kaartje bij aankomst, en dat doen ze goed!

Thijs Roseboom

Seven Days Music

Het effect van een goed geluidsbedrijf op een band wordt vaak onderschat.

Sinds we met 88 samenwerken klinken we beter dan we ooit hebben gedaan! Daarnaast zijn het ook nog eens erg fijne gasten om mee samen te werken.

Yorick Wentink

The Sjefs

FAQ's Bands

Vervoert Eighty Eight ook onze backline?

Omdat wij het belangrijk vinden om onszelf volledig te focussen op de technische infrastructuur vervoeren wij geen backline voor de bands waarmee we samenwerken. We vinden het ook erg belangrijk dat de bands waarmee we samenwerken zelf bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard zijn hierop uitzondering te bedenken zoals drukke weekenden waarin we voor meerdere projecten de gehele show in vervoeren of het meeleveren van een (drum)podium als de gelegenheid daarom vraagt.

Krijgen we altijd dezelfde technici?

Wij plannen onze crew erg zorgvuldig. Dat wil zeggen dat we altijd de beste match proberen te maken tussen de technicus, de opdrachtgever en het type opdracht. We kunnen helaas niet beloven dat we altijd in staat zijn om dezelfde mensen in te plannen.

Wat kost de techniek voor een band?

De kosten worden bepaald op basis van de omvang van de benodigde licht- en geluidsinstallatie. Een evenement met veel bezoekers heeft immers een grotere installatie nodig dan een klein café.

Wij werken daarom met pakketprijzen die voor al onze vaste partnerships met bands gelijk liggen. Deze pakketprijzen bieden voldoende flexibiliteit om bij ieder event de juiste installatie aan te bieden maar geven ook structuur aan de te hanteren prijzen.

© 2024

Eighty Eight

| Privacy verklaring